Het toppunt van schoolvolleybal

... is jouw school de Kardinaalsbeker bezorgen. De Kardinaalsbeker is de Heilige Graal voor volleyballende scholen uit heel Vlaanderen. Vanaf januari barst de pontificale clash in alle vriendschappelijkheid los. Op woensdagnamiddag veranderen de turnzalen in een interscolaire arena, waar  leerlingen uit alle jeugdcategorieën hun volleybalkunsten voor één keer buiten clubverband showen.

Strijd voor de Heilige Graal

Hoe meer schoolploegen zich inschrijven, hoe meer wedstrijden. Het tornooi verloopt volgens een suddendeathpatroon. De formule per ronde (één wedstrijd of tornooivorm) is afhankelijk van het aantal deelnemers. Uiteraard verwachten we ook fanatieke supporters om hun klasgenoten aan te vuren.  Een spetterende finale, gepland op woensdag 13 mei 2020 (onder voorbehoud),  beslist in welk onderwijsinstituut de wisselbeker een jaar mag verblijven. Wie de Kardinaalsbeker drie keer na elkaar wint, mag hem zelfs definitief in de trofeeënkast zetten.

Categorieën

  • Miniemen: geboren in 2006-2007
  • Cadetten: geboren in 2004-2005
  • Scholieren: geboren in 2001-2002-2003

Kalender & uitslagen 2020

Omwille van de maatregelen tegen het coronavirus en het onvoorspelbare verdere verloop hiervan neemt Sporta op 19/3/20 de beslissing om de kardinaalsbeker volleybal definitief stop te zetten. De reeds geplande wedstrijden en de finale worden bijgevolg geannuleerd.
We betreuren deze beslissing te moeten nemen, maar de gezondheid van de spelers, speelsters, supporters, vrijwilligers en scheidsrechters zijn prioritair.