Het toppunt van recreatief volleybal

.. is meedoen aan een spontaan volleybalternatief. Decennialang al serveert Sporta sinjoren een recreatieve volleybalcompetitie. Er hangt een gezonde competitiegeest in de lucht, maar fair play en wederzijds respect zijn de zwaartepunten. Volleybal is hier vooral heel leuk en dat moet zo blijven.

Concreet kan je in een Sporta-reeks van jouw niveau vrijuit volleyballen. Een competitieclub die een ploeg recreatieve spelers samen krijgt, een groep volleybalvrienden die een gelegenheidsteam vormt, een collegacollectief… ieder zestal dat zin heeft in een plezierige pot volley tegen faire tegenstanders vindt hier een volleybaluTOPie!

 

UPDATE 3/4/20
Door een uitzonderlijke situatie van overmacht, nl. de bestrijding van het Covid19-virus, kon de competitie 2019-2020 niet volledig worden afgewerkt en kon er in de verschillende reeksen geen identiek aantal wedstrijden worden gespeeld door de ploegen. 

De Sporta-raad Volleybal Antwerpen nam op donderdag 2/4 onderstaande beslissingen over het klassement, kampioenstitel, stijgers en dalers:
→ Er wordt in geen enkele reeks een kampioens-, vice-kampioens-, of fairplaytitel uitgereikt.
→ Om de stijgers en dalers te bepalen wordt er een eindklassement opgemaakt op basis van het klassement op 12/3/20. Om de ongelijkheid in het aantal gespeelde wedstrijden weg te werken, hanteren we volgende werkwijze:

  • Voor elke ploeg wordt het gemiddeld aantal punten per wedstrijd van de reeds gespeelde wedstrijden berekend.
  • Dat gemiddelde wordt vermenigvuldigd met het aantal nog te spelen wedstrijden en bijgeteld bij de reeds behaalde punten

→ De stijgers en dalers worden aangeduid zoals beschreven in het infoboekje

  • Indien er na de inschrijvingen bijkomende stijgers of dalers aangeduid moeten worden, zal het gemiddeld aantal punten per wedstrijd ook de doorslag geven bij het vergelijken van ploegen uit verschillende reeksen aangezien er geen testwedstrijden gespeeld werden.

Het definitieve eindklassement met aanduidingen van stijgers en dalers kan je hier raadplegen.

 

UPDATE 19/3/20
Na overleg met de Sporta-raad Volleybal neemt Sporta de beslissing om de reguliere competities en de bekercompetities van Sporta-Volleybal Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant definitief stop te zetten. 
Ook de bekeruitreikingen van Volleybal Antwerpen en Volleybal Limburg worden geannuleerd.
Na 1 april zal er ook een beslissing genomen worden over een eventuele kampioenstitel, stijgers en dalers. We brengen jullie hiervan nog op de hoogte.
We betreuren deze beslissing te moeten nemen, maar de gezondheid van de spelers, speelsters, supporters, vrijwilligers en scheidsrechters zijn prioritair.

NIEUWS 12/3/20
Op aanraden van haar medische commissie beslist Sporta om tot eind maart geen enkele volleybalwedstrijd meer te laten doorgaan omwille van de Coronacrisis.

 

Kalender

In de reeks H4A geeft Vojaka 2 algemeen forfait.
In de reeks H4B geeft Komart 4 algemeen forfait.
Hun wedstrijden werden verwijderd uit de kalender.

 

 

Klassement

Het seizoen 2019-2020 werd omwille van de coronacrisis vroegtijdig beëindigd op 19/3/20. Het klassement hieronder is het klassement op het moment van de stopzetting. Onderaan deze pagina kan je de definitieve eindranschikking na herberekening raadplegen. 

 

Nieuwe volleybalteams welkom!

We kijken altijd uit naar nieuwe, recreatief ingestelde volleybalploegen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Klik hier, ontdek waarom je bij Sporta zou inschrijven en laat je overtuigen door de getuigenissen van andere teams!

Meedoen?

Goede beslissing! Zet meteen de eerste stap, mail voor eind april naar volleybal@sporta.be, maak je interesse kenbaar en wij bezorgen je de nodige informatie.