Het toppunt van tafeltennisvariatie

...is de kans krijgen om eens met andere teamgenoten tegen spelers uit andere reeksen te spelen. Die kans krijg je bij Sporta-Tafeltennis zelfs meermaals, dankzij een rijkelijke rally neventornooien. Sla dus zeker een paar punten extra uit je pallet, misschien zijn ze wel een prestigieuze cup waard.

Sporta-beker

De Sporta-Beker is een bekercompetitie die je speelt tijdens de rustpunten van de interclubcompetitie. Alle ploegen kunnen kosteloos en vrij deelnemen. Een eerlijk handicapsysteem zorgt ervoor dat ploegen uit verschillende reeksen toch op een evenwaardige manier tegen elkaar kunnen uitkomen.

Beker Jean Heylenbosch

Jean Heylenbosch is erevoorzitter bij Sporta-Tafeltennis. Hij heeft zeer veel recreanten aan het tafeltennissen gezet. De gelijknamige beker zet dat ideaal voort en nodigt duoteams van dezelfde club uit om er een prettige matchavond van te maken. Om zo weinig mogelijk niveauverschil te behouden, spelen zij met voorgift in één reeks (max. ploegwaarde 20). Een competitiewedstrijd bestaat uit vier enkelspelen en een dubbelspel. Op het einde van het seizoen nemen de twee finalistenploegen het in de provinciale finale tegen elkaar op.

Provinciale kampioenschappen

Om aan de Provinciale kampioenschappen te kunnen deelnemen, moet je individueel aangesloten zijn bij de federatie voor 1 januari van het lopend sportjaar. Verder moet de speler voor de inschrijvingsdatum aan minstens vijf activiteiten (competities, bekers en tornooien) hebben deelgenomen. Er bestaan aparte provinciale kampioenschappen voor de enkel-, dubbel- en masterspelers.

Kalenders en uitslagen van alle nevencompetities via TTOnline