Het toppunt van vrijetijdsbesteding

... is aangetrokken worden om naar een sportclub te gaan en daar een beloning voor in de plaats krijgen. Leden werven gaat namelijk een stuk makkelijker als die leden een perfect excuus hebben om naar jouw vereniging af te zakken. UiTPAS verschaft dat perfecte excuus. Met die UiTPAS verzamelt de slimme vrijetijdsbesteder punten, die hem of haar allerlei exclusieve voordelen opleveren. 

UiTPAS als ledenmagneet

Met UiTPAS wil Cultuurnet Vlaanderen de vrijetijdsparticipatie verhogen, door de drempels te verlagen. Tegelijk bereikt het initiatief kansengroepen, die aan een lager tarief mee van het aanbod genieten. De aanbieder vaart er ook wel bij. Zij winnen naamsbekendheid en - wie weet - nieuwe leden. Allemaal redenen waarom Sporta dit een krachtig en prachtig idee vindt, dat sportclubs helpt nieuwe leden aan te trekken. Als jouw vereniging UiTPAS-punten te bieden heeft, brengt zij zichzelf alvast één pas dichter bij een potentieel nieuw lid. Het principe:

 • Iemand koopt een UiTPAS aan, scant die tijdens een geregistreerde activiteit in en verdient zo punten.
 • Wie voldoende punten verzameld heeft, kan op de lokale website (www.uitingent.be bvb.) van de streek opzoeken welk voordeel die waard zijn.
 • Aanbieders bepalen zelf of en welke voordelen ze hanteren, maar moeten een sociale korting voor kansengroepen voorzien. De meerkost die dat met zich meebrengt deelt de aanbieder met de stad/gemeente en Sporta. 

Punten verzamelen en ruilen is mogelijk op alle plaatsen waar UiTPAS actief is. Welke dat zijn, kom je hier te weten.

Gratis aansluiten

Sportclubs kunnen leden die in armoede leven gratis aansluiten bij Sporta. Wat ze daarmee uitsparen, kunnen ze aftrekken van het lidgeld dat zij de betrokken sporter aanrekenen. Zowel voor de ploeg als voor de sporter een dikke meerwaarde: de club krijgt er een versterking bij en toont sociaal engagement. Voor de sporter is het een unieke kans om mee van de clubsport en diens sociale sfeer te genieten.

Belangrijke kanttekening: die regeling is alleen mogelijk als je club gelegen is in een gemeente of streek waar UiTPAS actief is.

Hoe sluit je als Sporta-club iemand volgens dit aangepaste tarief aan? Simpel:

 • Voeg het lid toe en vink aan dat hij/zij in aanmerking komt voor dit tarief.
 • Geef het UiTPAS-nummer van het lid in.
 • Valt het lid onder een andere sociale maatregel, vul dan het nummer op de mutualiteitsklever in.
 • Lever een bewijs als het lid in schuldbemiddeling is.

Ken je iemand die financieel kwetsbaar is of kende je zelf een budgettaire tegenslag? Bespreek deze regeling dan gerust eens met je clubsecretaris.

Komt UitPAS jouw club van pas?

 • Check hier of UiTPAS actief is in (een stad of gemeente uit) jouw streek.
 • Werk een aanbod voor UiTPAS-houders uit dat in je verenigingswerking past.
 • Contacteer je stad of gemeente via het e-mailadres gemeente@uitpas.be.
 • Zij zorgen dat jouw activiteit en puntenvoordelen op de site komen en dat er een scanner aanwezig is.

Vragen over UiTPAS? Zend ze richting info@uitpas.be of bezoek www.uitpas.be.