Het toppunt van diversiteit

...onstaat wanneer sport personen uit alle lagen van de maatschappij verenigt. Het is juist die polyvalente mix van achtergronden en culturen die van sportclubs een rijke, sociale smeltkroes maakt. Een plaats waar alle onderscheid even wegvalt, waar iedereen zijn/haar uitlaatklep vindt. Ook dat is de sociale rol van sportclubs!

Gratis aansluiten

Sporta-sportclubs hoeven géén ledentarief te betalen voor mensen in armoede. Dat maakt het voor hen eenvoudiger om als vereniging minder gegoede mensen aan te sluiten. Zowel voor de ploeg als voor de sporter een dikke meerwaarde: de club krijgt er een versterking bij en toont sociaal engagement. Voor de sporter is het een unieke kans om mee van de clubsport en diens sociale sfeer te genieten.

Hoe sluit je als Sporta-club iemand volgens dit aangepaste tarief aan? Simpel: als je een nieuw lid toevoegt in Mijn beheer, kan je aanvinken of hij/zij in aanmerking komt voor dit tarief. Ken je iemand die financieel kwetsbaar is of kende je zelf een budgettaire tegenslag? Bespreek deze regeling dan gerust eens met je clubsecretaris.

Sport als poort uit de kansarme situatie

Iemands persoonlijke situatie mag de weg naar sport niet versperren. Vanuit die intentie zet Sporta haar gerenommeerde sportkampen in als poort uit de kansarme situatie. Kinderen en jongeren, die in kansarmoede leven, krijgen de mogelijkheid om aan een voordelig tarief (50% korting) deel te nemen aan uni- en omnisportkampen van initiatie- en vervolmakingsniveau. Zo komen zij in contact met leeftijdsgenoten, integreren zich in een groep, leren allerlei sporten kennen en krijgen zo misschien de smaak te pakken om zich bij een sportclub aan te sluiten.

Voor die toeleiding van kansengroepen, werkt Sporta samen met Iedereen verdient vakantie  (Toerisme Vlaanderen) en Kindergeluk vzw. Wil je weten of jij in aanmerking komt voor die korting? Neem dan zeker een kijkje op . Meer informatie over onze kampen lees je op www.sportakampen.be.