G-judo

Sporta-judo zorgt ervoor dat elke judoka zich thuis voelt binnen onze federatie en een optimale begeleiding krijgt om haar/zijn sport te kunnen beoefenen. En dan bedoelen we natuurlijk ook echt elke judoka, ook judoka’s met een mentale en/of lichamelijke beperking. Het G-judo is niet voor niets één van de pijlers van Sporta-judo.

Mori-No-Otoko, onze G-judoclub in Herenthout met internationale faam, was één van de pioniers in het G-judo. Zij zorgen tijdens hun trainingen steeds voor een recreatieve en aangepaste begeleiding maar hun inzet reikt nóg verder: van het organiseren van een internationaal tornooi tot het delen van hun expertise op onze bijscholingen.

Dit internationale tornooi vindt elk jaar tijdens het najaar plaats in ‘Sporthal ’t Kapelleke’ in Herenthout. Je ontmoet er G-judoka’s uit binnen- en buitenland en dat allemaal in een aangename sfeer, m.a.w.: een echte judo-hoogdag.

Word G-judoka

Mori-No-Otoko is onze G-judospecialist. Deze G-judoclub richt zich volledig op judoka met een verstandelijke, visuele, motorische of auditieve beperking. Ook personen met autisme-spectrumstoornis kunnen hier terecht om recreatief judo te beoefenen onder aangepaste begeleiding. Ook in de andere judoclubs van Sporta-federatie zijn judoka met een beperking van harte welkom. Ga dus zeker een kijkje nemen in Herenthout of bij de Sporta-judoclub bij jou in de buurt.

 

Internationaal G-judotornooi

 

Mori-No-Otoko organiseert samen met Sporta-federatie elk jaar een internationaal G-judotornooi met de nodige naam en faam. Zij zijn ondertussen al toe aan de 11de editie die plaatsvindt op zaterdag 5 oktober 2019 in Herenthout. Op het tornooi beleven vele binnen- en buitenlandse G-judoka’s een hartverwarmende judo-hoogdag.

Programma

09.30: opening en warming-up

10.00: start van de competitie

12.00 :Prijsuitreiking voor judoka’s die in de voormiddag kampen .

12.15: lunch: voor alle judokas/coaches is er een lunchpakket voorzien.

17.00: Prijsuitreiking + sluiting van het evenement.

 

Info en Inschrijving