Het toppunt van sportontwikkeling

... is voor een bepaalde sporttak een recreatief alternatief uitwerken. Zo kan een breed publiek de sport beoefenen, krijgt de sport meer naambekendheid en groeit ze misschien zelfs uit tot een ankerpunt in het nationale sportlandschap. Sporta heeft zo'n werking voor volgende sporttakken:

Volleybal

Decennialang al serveert Sporta recreatief volleybal met alles erop en eraan. Naast drie uitgebreide provinciale competities is er ruimte voor spannend cupvolleybal, een felbegeerde scholencompetitie en een vriendschappelijk tornooicircuit. Extra aandacht gaat uit naar de allerkleinsten tijdens de unieke Minivolleybal.

 

Jogging

Voor de toegankelijkste van alle sporten heb je slechts een paar stevige sneakers, soepele kledij en een beetje wilskracht nodig. Senioren lopen de lente in tijdens de unieke SeLenJo, de Sporta-Runs verzamelen al onze leukste clublopen, waaraan iedereen kan deelnemen. Elke sporter heeft een conditie, laat maar eens zie hoe het met die van jou gesteld is!

 

Judo

Doe extra kampervaring op tijdens onze judotornooien voor de jeugd of verbeter je basistechnieken tijdens katatrainingen gegeven door ervaren grootmeesters. En dan is er nog onze olympisch gelauwerde G-judowerking. Op de Sporta-tatami maken gordelkleur en prestatie niet uit. Genieten, dat is wat onze judowerking in haar houdgreep houdt.

 

Gym & Dans

Lenige lichamen die gracieuze choreografieën of krachtige acrobatieën uitvoeren. Je krijgt gegarandeert een wervelende show te zien als je naar onze spectaculairste sporttak gaat kijken. Wedstrijden zijn er voor elke discipline uit de gymnastiek en enkele groovy dansdemo's maken er letterlijk een swingend aanbod van.

 

Basketbal

Iedereen die graag basketbalt, speelt mee! Recreatieve jeugdteams stelen de show tijdens de zeven tornooien van onze BB4FUN, de 30-plussers gooien naast de bal ook hun ervaring in de strijd in de Veteranencompetitie. Wie er wint, dat zien we wel.

 

Tafeltennis

Imposante competitie voor jeugd, senioren en veteranen aangevuld met bekercompetities, federale en clubtornooien, enkel- en dubbelkampioenschappen. Maar dan met net dat tikje meer recreatieve topspin. De vinger aan de pols voor palletartiesten.

 

Badminton

Uit een veelgestelde vraag vanuit onze vele badmintonclubs groeide in het najaar van 2014 het Sporta-badmintoncriterium. Vier tornooien, die naast de winnaars ook de best vertegenwoordigde club, spelers die vaak deelnemen en alle aanwezigen beloont. Want badmintonnen voor het plezier verdient een pluim.

 

Zwemmen

Letterlijk een spetterend aanbod, waar je naast een regelmatige interclubcompetitie de borst kan nat maken voor langeafstandzwemmen, leeftijdskampioenschappen en als seizoensapotheose het Lentecriterium. Tijdens de Kids-Swim zijn de jonge waterratten aan de beurt.