Het toppunt van recreatief langeafstandzwemmen

...is jouw inspanning doseren en daar eens zoveel voldoening uithalen. In nauwe samenwerking met onze collega-recreatiesportfederaties FROS en CTFN trekken we voor één keer de afstanden op naar 200m, 400m, 800m en 1,5km en dat is voor iedereen een interessante uithoudingstest. Sporta-zwemmers durven hun borst wel nat te maken voor zulke uitdagingen, waarvoor je op hele andere punten moet trainen. Hun piekmoment is deze jaarlijkse wedstrijd langdeafstandzwemmen. De dag waarop ze een nieuw persoonlijk record mogen bijschrijven en wie weet zelfs de titel van nationaal kampioen langeafstandzwemmen.

Nationaal kampioenschap lange afstand 2016

Dit jaar namen onze collega's van FROS de organisatie in handen. Zij kozen 24 januari 2016 uit als hoogdag. Zwemarena met dienst was het zwembad van Aarschot. Van een schot gesproken: onze delegatie van tien metervreters kwam prima voor de dag. Ze deelden hun race keurig in en haalden probleemloos de finish. Meer nog, onderweg graaiden ze zomaar eventjes acht medailles mee. Al waren wij vooral trots dat we dankzij de Kuurnse Zwemvereniging en de Wevelgemse Dolfijnen weer sterk vertegenwoordigd waren.

Nationaal kampioenschap lange afstand 2017

De nieuwe datum is bekend: 22 januari in het olympisch zwembad Puyenbroeck in Wachtebeke! Uiteraard hopen we opnieuw zoveel mogelijk metervreters van onze clubs aan de start te zien, maar vragen wel realistisch te zijn over je capaciteiten in langeafstandzwemmen. Binnenkort kan je inschrijven via mail naar zwemmen@sporta.be, maar lees eerst dit infodocument en de leeftijdscategoriën even door, zodat je weet welke reeksen er zijn.

UITSLAGEN