Het toppunt van evenwaardig kampen

... is uitsluitend tegen mensen zwemmen die exact even oud zijn dan jij. Vanuit die filosofie vaardigt Sporta-zwemmen ieder jaar weer een toffe delegatie af op de Leeftijdskampioenschappen. Natuurlijk hoopt iedereen stiekem op de titel van ‘recreatiefste zoveeljarige’ en zal elke leeftijdsgenoot de vinger- en teentoppen krommen om die te bemachtigen. Uiteindelijk zal slechts één iemand winnen en de topmentaliteit druipt er pas echt vanaf bij wie kwam meedoen en niet als eerste aantikte. Leuk bonuspunt is dat het plaatje organisatorisch klopt, dankzij de beurtrol met onze fanastische collega-recreatiesportfederaties van FROS en CTFN. Zo krijg je meteen een unieke kans om eens te zien wat je waard bent tegen zwemmers uit andere clubs dan diegene die je kent uit onze werking. 

Leeftijdskampioenschappen 2016

Voor de tiende keer verzamelden de snelsten per leeftijd op 24 april 2016 in zwembad Aqua in Doornik. Onder hen 49 Sporta-zwemmers uit acht clubs. En jawel: enkelen onder hen kroonden zich tot leeftijdskampioen. In andere reeksen was iemand van een bevriende federatie net een fractie sneller aan de overkant. Natuurlijk drukte dat de pret niet, alleen al op het startblok staan van dit kampioenschap is al een waar genoegen. Daarom bedanken we iedereen die de Sporta-eer met volle inzet verdedigd heeft en hopen we volgend jaar opnieuw op zo'n straffe delegatie!

Leeftijdskampioenschappen 2017

De elfde editie springt van de startblokken op 23 april 2017. Weerom zullen dat de startblokken van het Aqua-zwembad in Doornik zijn. Sta jij erop? Hou de dag dan zeker vrij!

UITSLAGEN